Vineri, 13 noiembrie 2020,  ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vizitat județul Bacău, pentru a se întâlni cu fermierii și cu procesatorii din domeniu.

Însoțit de senatorul liberal Daniel Fenechiu, ministrul a vizitat astăzi și satul Dieneț (Pâncești), cel mai mare bazin legumicol al județului Bacău.

Pe câmp, ministrul a discutat cu trei tineri fermieri, care i-au pus întrebări ministrului despre posibilitățile de accesare a fondurilor europene și guvernamentale.

După ce i-a felicitat pentru abnegație și implicare, ministrul i-a sfătuit să dezvolte forme asociative de producție, pentru că suprafețele mari de teren cresc șansele de accesare a fondurilor nerambursabile.

” Ministerul Agriculturii și Guvernul PNL sprijină dezvoltarea legumiculturii, iar eu sunt convins că satul Dieneț poate deveni o a doua Matca” – a declarat Adrian Oros.

Adrian Oros a mai participat la inaugurarea sediului PNL din Podul Turcului.

,,De astăzi, locuitorii din zonă sunt așteptați la sediul nostru, pentru audiențe sau discuții, fiindcă dorim să fim un liant și mai puternic între oamenii de aici și reprezentanții noștri în Guvern și în Parlament” – a declarat Fenechiu, al cărui cabinet parlamentar zonal funcționează în aceeași incintă.
Noul sediu al PNL va fi deschis nu doar locuitorilor din Podu Turcului, ci și celor din întreaga zonă din partea de sud-est a județului.
Acesta a avut  mai avut o întâlnire cu agricultorii la baza de recepție și depozitare cereale Podu Turcului, după care a mai făcut o vizită la Fabrica de Prelucrare a Laptelui Sascut și la livada Ceravis din Itești.