Senatorul liberal de Bacău, Daniel Fenechiu, a organizat, la spitalul POLIMED, din Podu Turcului, o întâlnire cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, doamna doctor Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD pe regiunea Moldova, medici de familie din zonă, pentru a identifica soluții care să facă posibilă înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe. Au mai participat și primarul social-democrat din Podu Turcului, Gelu Cioroabă, împreună cu primarii liberali Gheorghe Tilibașa și Dănuț Florea.

”Am decis organizarea aceastei întâlniri înaintea campaniei electorale, deoarece sănătatea nu are culoare politică, iar atunci când vorbim despre ceva atât de important, chiar trebuie să lăsăm politica deoparte și să ne unim forțele pentru a rezolva probleme. Important este să găsim soluții, pentru că lipsa unui Compartiment de Primiri Urgențe în această zonă îngreunează intervențiarapidă a personalului medical, cu consecințe,  nu de puține ori, nefaste sau chiar dramatice pentru pacienți”, a declarat senatorul Daniel Fenechiu.

După analiza întregii situații, ministrul Nelu Tătaru a declarat că ”la Podu Turcului există o problemă reală, dar există și căi de rezolvare prin implicarea tuturor celor care au atribuții în acest domeniu. De exemplu, putem începe prin înființarea unei Camere de Gardă, într-o primă etapă, care să fie apoi transformată într-un Compartiment de Primiri Urgențe, în subordinea SMURD și a Ministerului Sănătății”.

De cinci ani, circa 40.000 de oameni din cele 13 comune din zona Podu Turcului nu beneficiază de un Compartiment de Primiri Urgențe, deși spital există, acesta fiind unul modern. În zona Podu Turcului, cazurile grave sunt preluate de ambulanțe, iar oamenii sunt aduși fie la spitalul din Bacău, fie transportați la cele din Bârlad sau Adjud. Distanțele pe care trebuie să le parcurgă ambulanțele, de zeci de kilometri, fac diferența dintre viață și moarte pentru pacienții transportați.

Biroul de presă al PNL Bacău