Plutonierul adjutant șef Muntenașu Gabriel și-a început cariera de jandarm în anul 1994 la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, iar din anul 2004 și până în prezent activează ca luptător în cadrul Detașamentului 1 Acțiuni Speciale și Antiterorist. În anul 2009 a participat la o misiune Internațională în Kosovo unde a făcut parte din trupele de menținere a păcii în acea zonă măcinată de conflicte.

Subofițerul a practicat box, karate și kick box începând cu anul 1986 până în anul 2004 când a devenit antrenor iar de atunci a pregătit nenumărați sportivi bacauani și din alte localități. Printre realizările ca antrenor, în anul 2007, prin sportivii pregătiți de el reușește să se claseze pe locul II în Germania la Cupa Mondială, locul III obținut în Thailanda la Campionatul Mondial de thay-box și locul I obținut în Turcia la Campionatul European de thay-box din Turcia în anul 2014.

Plutonierul adjutant șef Muntenașu Gabriel transmite faptul că ,,am luat din disciplinele practicate tot era mai frumos – munca în echipă, dragostea pentru sport și respectul pentru cei din jurul tău”.