PMP Bacău a susținut astăzi o conferință de presă, în care și-a exprimat o parte dintre candidații de pe listele formațiunii: Doru Vinca, din Buhuși, economist, Daniel Iorga, din Letea Veche, Neculai Drăgănuță, dinTârgu Ocna, unde a fost viceprimar și este consilier, Giorgi Levente, 32 de ani, din Pârgărești.

Partidul a expus condițiile principale în vederea formării viitorului guvern, printre care reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea imunității parlamentare.

Niciun partid nu s-a alăturat inițiativei PMP, de alegere a primarilor în 2 tururi de scrutin. Nici scăderea numărului de parlamentari la 300 nu a beneficiat de sprijinul altor partide. Noi credem că 300 de parlamentari ar fi suficienți”, a declarat Ion Melinte, președintele PMP Bacău.

De asemenea, PMP a depus un proiect de lege pentru renunțarea la pensiile speciale. „Acestea sunt un furt din banul public, în condițiile în care 32 dintre copiii României trăiesc în sărăcie. Pensiile speciale sunt doar pentru veteranii de război, care au apărat onoarea țării, militarii care au luptat în teatrele de operațiuni și foștii deținuți politici. În rest, toți trebuie să luăm pensii după cum am contribuit”, a adăugat  Ion Melinte.