Consilierii PNL au susținut astăzi demersul executivului condus de Lucian Stanciu Viziteu, de organizare a unui referendum, concomitent cu alegerile generale din 6 decembrie. Este prima victorie a Dreptei unite, care a dat și primarul Bacăului și care vrea să modernizeze și să dezvolte orașul. Majoritatea din Consiliul Local Bacău a decis organizarea unui referendum local, pentru a consulta populația pe teme care țin în principal de domeniul sănătății.

Liberalii au venit cu propunerea de a completa întrebările inițiale cu încă una,referitoare la alocarea, în bugetul pe anul 2021, a sumei necesare finalizării Spitalului Municipal Bacău, ca o prioritate a politicilor de investiții locale.

”Mă bucur că amendamentul nostru a trecut și că populația va răspunde și pe marginea acestei alocări bugetare, pentru finalizarea Spitalului Municipal. Liberalii au început acest spital și probabil că așa trebuia să se
întâmple, ca tot o administrație de dreapta, din care face și PNL Bacău, să îl finalizeze. Din păcate, timp de patru ani, administrația PSD a orașului și județului Bacău și-a bătut joc de această investiție și i-a privat pe băcăuani de condiții moderne de tratament. Mai ales în contextul pandemiei COVID- 19, sănătatea băcăuanilor devine ceea ce trebuie să fie, o prioritate a administrației locale, care are o strategie de abordare a acestui amplu și important domeniu”, a declarat Liviu Miroșeanu, viceprimarul municipiului Bacău și liderul consilierilor PNL.

Viceprimarul Miroșeanu și echipa de consilieri locali PNL cred că doar prin dialog, prin consultarea cetățenilor se poate vorbi de o administrație eficientă și mparticipativă și condamnă faptul că, așa cum ne-a obișnuit, PSD s-a opus unui demers transparent, de consultare a populației.

PNL Bacău