Instanța de judecată l-a găsit vinovat pe Costel Dunavă, deputat PSD, în procesul intentat de deputatul Ionel Palăr, fost președinte al PNL Bacău și candidat la Consiliul Județean. Costel Dunavă este obligat la plata unor daune morale de 1 leu, așa cum a solicitat Ionel Palăr, și trebuie să șteargă materialele defăimătoare de pe rețeaua de socializare.

În campania electorală de la alegerile locale, partidul condus de Dragoș Benea a fost somat, în mai multe rânduri, să retragă materialele defăimătoare despre liberali. Biroul Electoral Județean Bacău a constatat că ”Materialele au depășit limita informării, au dus la discreditarea competitorilor electorali, au avut un conținut defăimător, indus de folosirea unor termeni și expresii cum ar fi: «lipitoare», «pesta galbenă», «hoții de măști», «traficul cu lucrători»”.

BEJ a interzis difuzarea și a dispus înlăturarea din spațiul public a materialelor de propagandă electorală, sub formă de flyere, comandate de PSD Bacău, executate de INTERBRAND IMPEX SRL, în tiraj de 30.000 de bucăți, referitoare la PNL și candidatul la Președinția Consiliului Județean Bacău, Ionel Palăr.

O săptămână mai târziu, BEJ a interzis și difuzarea unor flyere comandate de PSD și produse de RCC PRINT COMPANY SRL, în tiraj de 65.000 de bucăți, referitoare la același contracandidat Ionel Palăr, iar pe 25 septembrie, același Birou Electoral a dispus încetarea difuzării în mediul on-line (Facebook și pe terțe pagini de internet – Bacăul Furat, Ziarul de Gardă) a materialelor de propagandă electorală sub formă de cartoline, realizate de Moments by RIA SRL și sponsorizate de PSD Bacău, referitoare la PNL și deputatul Ionel Palăr.

”Decizia instanței demonstrează că nu poți spune orice, chiar și în mediul on-line, fără să existe niciun fel de urmări. Datoria unui parlamentar este cu totul alta, nu să împrăștie minciuni, să jignească și să calomnieze. Mă bucură decizia instanței, iar în ceea ce privește despăgubirile, nu suma este importantă, ci rușinea pe care acest deputat trebui să o suporte. Asta, desigur, dacă are caracter”, spune deputatul Ionel Palăr.

PNL Bacău

Sursă foto: facebook.com