,,Sănătatea e o prioritate pentru noi. Ajută-ne să te protejăm!”. Acesta este mesajul campaniei organizate de Poliția Locală a Municipiului Bacău în colaborare cu Primăria Municipiului Bacău în vederea informării și conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție instituite de autorități, pentru prevenirea răspândirii virusul Sars-Cov-2.
Cu toții ne dorim ce e mai bine pentru noi și pentru cei din jurul nostru, de aceea prin această campanie Poliția Locală Bacău lansează un îndemn de a face împreună lucruri simple, care ne pot păstra sănătatea individuală și colectivă, și ne permit să revenim la o stare de normalitate cât mai asemănătoare cu cea anterioară pandemiei de Covid-19.

 

În contextul actual este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil în spațiile publice și în mijloacele de transport, să conștientizăm importanţa măsurilor dispuse și să respectăm cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a virusului:
1. Purtați mască de protecție!
2. Respectați măsurile de protecție sanitară!
3. Evitați zonele aglomerate!
4. Verificați temperatura zilnic pentru a nu-i expune pe cei din jur!
5. Evită contactul cu persoane care au simptome specifice de Covid 19!
6. Nu reutilizați măștile de protecție!
7.Țineți o distanță cât mai mare față de celelalte persoane!
8.Igienizați cât mai des mâinile!
9.Evitați ieșirile ce presupun interacțiuni cu grupuri mari de persoane!
Polițiștii locali vor desfășura pe tot parcursul lunii noiembrie acțiuni de informare și conștientizare privind obligativitatea respectării măsurilor de protecție pentru prevenirea contaminării cu virusul Sars-Cov-2 prin distribuire de pliante cetățenilor municipiului Bacău, comercianților, conducătorilor auto din mijloacele de transport în comun și taxiuri, precum și pasagerilor. Se vor efectua controale zilnice și la intervale orare diferite în piețe, mijloace de transport în comun, lăcașuri de cult și zone aglomerate (cum ar fi Bazarul Milcov, Oborul Șerbănești, Piața de Gross, Piața Centrală, Piața Sud, Insula de Agrement) și se vor aduce la cunoștința cetățenilor și măsurile ce pot fi dispuse pentru nerespectarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și hotărârilor Comitetelor pentru Situații de Urgență.
Protejându-ne unii pe alții dăm dovadă de respect și simț civil.