Noul primar al Bacăului, Lucian Viziteu, vrea să mute sediul municipalității la Centrul de Afaceri și Expoziții, situat la ieșire din Bacău spre Onești.
,,Noul concept al Primăriei, open space, se va materializa anul viitor. Spațiul în care funcționează acum instituția duce cu gândul la epoca nomenclaturiștilor: birouri mici, holuri înguste, lambriuri închise la culoare, ai senzația că te întorci în timp. Apoi, și cel mai important, imobilul a fost încadrat, acum câțiva ani, cu gradul seismic II, prin urmare prezintă un pericol atât pentru funcționari cât și pentru cetățeni.
Nu este o clădire simbol a orașului, are o arhitecură comunistă, se află înr-un stadiu avansat de degradare, maldărele de dosare sufocă holurile și așa înguste.
Am găsit soluția pentru relocarea instituției într-un spațiu adecvat. Mă refer la toate compartimentele care nu au contact direct cu cetățeanul. Cea mai ieftină și viabilă variantă este Centrul de Afaceri, până la momentul în care vom avea fonduri suficiente pentru construirea unei clădiri administrative complete.
Amenajarea Primăriei va fi una una modernă, de tip open space, pe modelul companiilor performante. Tot aici va fi mutată și poliția locală iar în zona centrală, aproape de cetățean, vor rămâne Taxele și Impozitele, DAS, precum și Centrul de Informare a Cetățenilor. Vom stabili o locație centrală pentru audiențe, cel mai probabil la informarea cetățenilor, de pe strada Nicolae Titulescu, la fosta Stare Civilă sau la fosta bibliotecă. Vă voi anunța din timp.
Voi lansa o competiție între arhitecți și urbaniști pentru a vedea ce este cel mai bine de construit în locul actualului sediu al Primăriei din Calea Mărășești.  Oportunitatea mutării și bugetul de start au fost aprobate în ședința Consiliului Local Bacău.”, a precizat Lucian Stanciu Viziteu, primarul municipiului Bacău.
Sursă foto: facebook.com