Senatorul Daniel Fenechiu, candidat pe lista PNL Bacău pentru Senatul României, a susținut astăzi o conferință de presă, în care a vorbit despre investițiile realizate în județ, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

,,Pentru că, da, noi chiar începem să schimbăm niște lucruri, în anul de guvernare Orban s-au luat decizii, chiar în pandemie, care au susținut mediul de afaceri și foarte multe categorii de oameni, de la cei care au avut nevoie de șomaj tehnic, până la cei care au beneficiat de peste 40% din salariu suportat de stat. Am asistat, practic, în acest an, la schimbarea paradigmei în cheltuirea banilor publici, care a trecut de la o politică de consum, la una de investiții, de la suprataxare la o relaxare fiscală care dă roade.

Și s-a mai întâmplat ceva esențial în acest an: o altă abordare față de comunități și de oameni. PNL nu repetă comportamentul iresponsabil al PSD, care a dat bani, atât de la Consiliul Județean, cât și de la guvern, doar către primarii lor. Știți prea bine ce s-a întâmplat după inundațiile din vara lui 2018, când comunități ca cele de la Măgirești sau Pârjol nu au primit bani pentru despăgubiri, doar pentru că primarii erau de la PNL.  Cel mai bun exemplu că lucrurile stau altfel este ceea ce se întâmplă la Compania Națională de Investiții, de unde au fost alocate fonduri și au început lucrările la mai multe obiective din județ.

Pentru reparații capitale, amenajare, extindere și reabilitare termică la Spitalul Județean de Urgență Bacău sunt repartizate peste 28 de milioane de lei. Așa că îl rugăm pe domnul Benea să nu mai spună că Guvernul Orban nu a ajutat cu nimic spitalul, pentru că numai anul acesta CNI a plătit lucrări de peste 3 milioane de lei la spital.

La Brusturoasa, o comună care nu are primar liberal, se lucrează, cu bani de la CNI, la un cămin cultural, se reface un drum și se regularizează pârâul Ursului, care a produs inundații. La Dofteana, la Mărgineni, la Orbeni, la Sarata, la  Ungureni se fac săli de sport, La Târgu Ocna se reabilitează casa de cultură, la Livezi se reabilitează căminul cultural, iar la Oituz se construiește unul nou.  Spitalul Municipal Moinești se extinde, tot cu bani de la CNI.

Se află în diverse faze achizițiile de lucrări pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de inundații, la Ardeoani, Berești-Tazlău, Dofteana, Pârjol, Târgu Trotuș. Peste 25 de milioane de lei sunt alocați pentru investiții la Universitatea Bacău, inclusiv pentru construirea unui cămin studențesc. La Blăgești, Măgirești și Zemeș se fac săli de sport, iar la Moinești, un bazin de înot. Se modernizează sau se construiesc cămine culturale la Cașin, la Dofteana, la Faraoani, la Filipești, la Itești, la Poduri, la Târgu Trotuș.”, a declarat Daniel Fenechiu.