Partidul Național Liberal solicită PSD să înceteze cu circul, ipocrizia și joaca de-a demisia în Parlamentul Românei, pe tema pensiilor speciale. Prin această atitudine diletantistă, PSD dovedește că doar mimează dorința de eliminare a pensiilor speciale și că, în realitate, dorește ca lucrurile să rămână în forma actuală.

”În calitate de președinte al Camerei Deputaților, tot ce are de făcut domnul Marcel Ciolacu este să supună plenului propunerea PNL de anulare a pensiilor speciale, prin abrogarea capitolului al XI-lea din statutul senatorilor și deputaților. PNL a depus un proiect de lege pe această temă la începutul anului, care a fost blocat de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, din luna iunie. În loc să supună dezbaterii proiectul, domnul Ciolacu și PSD se joacă, teatral, de-a demisia, în plină campanie electorală”, a declarat deputatul liberal de Bacău, Tudorița Lungu.

În cazul în care proiectul de lege al PNL nu va fi votat, liderii liberali au anunțat că prima lege pe care  o vor abroga în prima zi de lucru a noii legislaturi va fi legea prin care se acordă pensii speciale parlamentarilor.

”Este timpul ca PSD să tacă să-și asume ceea ce a făcut, să recunoască deschis că a fost o greșeală și să voteze proiectul de lege al PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Altfel, așa cum spuneam, rămâne doar circul ieftin și imensa ipocrizie, din partea unor lideri ai PSD, care nu recunosc faptul că ei sunt vinovați de legile prin care astăzi, în România, senatorii și deputații beneficiază de pensii speciale”, a concluzionat deputatul Tudorița Lungu.

PNL rămâne ferm și militează ca valoarea pensiilor să fie stabilită în funcție de contributivitate.

Biroul de presă al PNL Bacău