Polițiștii băcăuani au participat, weekend-ul trecut, la acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează:
– controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și
-verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 lei.

Polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010, respectiv pentru deținerea unei cantități de material lemnos fără documente de proveniență.

În total, au fost ridicați în vederea confiscării 5,25 mc de material lemnos de diferite specii, iar valoric au fost confiscați 157,84 mc, în valoare totală de 144 370 lei.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național precum și controale la depozitele de profil și vor aplica sancțiuni dacă situația va impune acest fapt.