Cu o săptămână înainte de Crăciun, cei care nu mai au timp de gătit merg la atelierele de bunătăţi. Proprietarii de patiserii spun că numărul comenzilor a crescut simţitor, iar vedeta este cozonacul. Aceștia și-au pus șorțurile și lucrează de zor în prima linie la împletit cozonaci.

Doka Pan a pus deja în vânzare cozonaci după rețete tradiționale.

,,Crăciunul este perioada când sufletul oamenilor devine mai bun, când între oameni este mai multă pace și bunăvoință. Toate tradițiile și decorațiunile de Crăciun au o semnificație aparte. Cozonacul este nelipsit de pe masa de Crăciun. Acesta este un simbol al transformării spirituale, aceasta fiind legată de principiul activ al dospirii – prin dospire aluatul crește, la fel cum prin credință omul se dezvoltă. Cozonacii de la Doka Pan sunt pufoși, rumeni, aromați, dulci și savuroși, cu nucă, stafide, ra­hat, mac sau cacao. Ei răspândesc, pe orice masă s-ar afla, parfumul sărbătorilor”, a declarat Dan Bejenaru, managerul Doka Pan.