Peste 437 de milioane de euro vor fi alocați pentru construcția, refacerea sau extinderea infrastructurii de apă și canalizare din 41 de unități administrativ – teritoriale ale județului Bacău. Proiectul se realizează cu bani europeni, 368 de milioane de euro din întreaga valoare a proiectului fiind sume nerambursabile.
,,Mă bucur să fiu parte din acest guvern liberal pentru care contează atât de mult investițiile, atragerea de fonduri europene și dezvoltarea. Un astfel de proiect va schimba fața județului, va îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor, dar va și încuraja antreprenorii să vină în zona noastră și să dezvolte o afacere și să creeze locuri de muncă. Beneficiarul proiectului este Compania Regională de Apă Bacău. Contractul a fost semnat, în prezența premierului Ludovic Orban, de către ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, împreună cu reprezentanții autorităților locale – ceea ce este încă o dovadă că pentru guvernul PNL culoarea politică nu contează și că guvernăm doar în interesul și pentru binele cetățenilor.”, a declarat Mircea Fechet. 
De investițiile în apă și canalizare vor beneficia locuitorii din municipiile Bacău și Moinești, din orașele Buhuși, Dărmănești și Târgu Ocna, comunele Balcani, Berești-Tazlău, Bârsănești, Blăgești, Cașin, Cleja, Coțofănești, Dofteana, Faraoani, Filipești, Gârleni, Gioseni, Hemeiuș, Letea Veche, Livezi, Luizi-Călugăra, Măgura, Măgirești, Mărgineni, Mănăstirea Cașin, Nicolae Bălcescu, Orbeni, Pârjol, Poduri, Răcăciuni, Racova, Sărata, Săucești, Secuieni, Ștefan cel Mare, Tamași, Târgu Trotuș, Traian, Valea Seacă, Zemeș.