Mulțumesc băcăuanilor care au avut și au în continuare încredere în echipa noastră, iar la alegerile din 6 decembrie au ales PNL. În egală măsură, le mulțumesc și celor care, deși au avut alte simpatii politice, au considerat că absenteismul nu este nici pe departe o soluție.

Rezultatele obținute demonstrează că PNL rămâne în continuare o forță în județul Bacău. Chiar și în contextul acestei perioade complicate, PNL Bacău reușind să obțină mai multe voturi decât în anul 2016 și să trimită în Parlamentul României un senator și trei deputați, cu unul mai mult decât la precedentele alegeri parlamentare.

Votul dvs. a demonstrat maturitate politică, concretizată, ca la nivelul întregiițări de altfel, în consolidarea dreptei, capabile să asigure o guvernare responsabilă și progresistă.

Orice analiză a rezultatelor trebuie să țină cont și de conjunctura ultimului an, când, pe fondul pandemiei de coronavirus, Cabinetul Orban a fost nevoit să ia unele decizii benefice pentru români, dar nepopulare. Guvernul PNL nu a pus nicio clipă în balanță siguranța românilor cu eventualele avantaje electorale. În esență, a fost ales pragmatismul în locul demagogiei, chiar dacă această abordare a avut darul de a stârni nemulțumiri.

Odată ce ecourile alegerilor din 6 decembrie se vor stinge, nutresc speranța că proiectele liberale de dezvoltare vor continua și că România va rămâne pe acest drum. Este nevoie în continuare de pragmatism și chibzuință. Este nevoie de investiții.

În ceea ce-i privește pe colegii mei liberali care vor reprezenta Bacăul în parlament, vă asigur că promisiunile asumate în campania electorală vor fi respectate. Avem în față un parcurs lung, dar încrederea dumneavoastră ne motivează, iar cea mai bună formă de mulțumire va fi îndeplinirea proiectelor pe care le-ați votat.

Viorel Miron
Președinte PNL Bacău