Echipa ACDB cu ajutorul colegilor de la Romsilva – Direcția Silvică Bacău din cadrul Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a reușit să captureze în trei zile doi râși masculi. Unul dintre râși va completa populația de râs din Croația și Slovenia. Acesta va contribui activ la îmbunătățirea fondului genetic și la salvarea populației de râs din Munții Dinarici, cel de al doilea va rămâne în pădurile noastre , echipat cu un colier GSM cu transmitere satelitară  care ne va oferi informații utile privind teritoriul ocupat și deplasările zilnice.
Obiectivul principal al proiectului LIFE Lynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor. Această populație este în prezent una extrem de cosangvinizată datorită numărului mic de indivizi existenți.
Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cele din România si Slovacia.

Mai multe informații despre proiect găsiți accesând link-ul https://www.acdb.ro/…/prevenirea-extinctiei-populatiei…

 

Proiectul Life Lynx merge înainte fiind un model de colaborare la nivel național și European între autorități centrale, regii autonome, gestionari ai unor fonduri cinegetice, organizații neguvernamentale și experți în conservarea diversității biologice.
Sursă foto: facebook.com