Primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu nu a implementat nici până acum hotărârea de Consiliu Local ce privește publicarea tuturor contractelor și plăților făcute de Primăria Bacău și instituțiile din subordine.

Hotărârea prevedea ca toate contractele publice și cheltuielile efectuate de primărie să fie publicate online, cu trimitere de pe site-ul municipiului. În realitate, executivul local a creat un subdomeniu, la adresa contracte.municipiulbacau.ro, pe care nu există, la o lună după ce hotărârea Consiliului Local a intrat în vigoare, decât 4 facturi plătite de Agenția de Dezvoltare Locală Bacău. În rest, contractele și plățile efectuate de direcțiile din Primărie sau de instituții precum Poliția Locală, DAS, Thermoenergy etc sunt pagini goale sau „contracte model”.

Situația a fost reclamată la ședința de ieri a Consiliului Local de independentul Dorin Chirilescu. „Vreau să atrag atenția că hotărârea 270, din 18.12.2020 nu este respectată”, a precizat consilierul, atrăgând atenția că, pe lângă lipsa informațiilor, nu există nici o trimitere de pe site-ul municipiului, așa cum prevede decizia din decembrie.