Primăria Bacău a demarat procedurile pentru achiziționarea fostului Hotel Central, clădire de patrimoniu care necesită reparații urgente pentru a redeveni un simbol al orașului. Pe bugetul local va fi prevăzută suma necesară pentru achiziționarea imobilului. Anunțul a fost făcut de primarul Lucian Stanciu Vziiteu pe pagina sa de facebook.

,,Este ultima șansă pentru a salva printre singurele clădiri de patrimoniu rămase în picioare în municipiul Bacău. Doresc ca, în cel mai scurt timp, fostul Hotel Central să reintre în circuitul cultural al Bacăului.

Mâine, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, voi prezenta toate detaliile despre acest demers, chiar în fața Teatrului Municipal Bacovia, începând cu ora 17, oră la care încep evenimentele organizate de primărie și teatru.

Acestea cuprind dialoguri culturale legate de istoria teatrului din Bacău, a clădirii de patrimoniu pe care doresc să o salvăm dar și o lansare a unui volum de poezii scris de Ecaterina Lupu, o tânără și talentată actriță băcăuană. Totodată, vom aprinde simbolic și flacăra culturii românești, moment realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii. ”, a declarat primarul.

Sursă foto: facebook.com