Primele doze de vaccin destinate desfăşurării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19,  au ajuns ieri, 4 ianuarie 2021, la SJU Bacău. Reprezentanții unității spitalicești susțin că vaccinarea va începe mai întâi pentru medicii de la Boil Infecțioase, UPU și ATI.

„Numărul dozelor de vaccin care vor fi administrate şi numărul persoanelor vaccinate în prima tranşă este în concordanţă cu planificarea efectuată de către managerul/ conducătorul instituţiei în Platforma naţională de programare a utilizatorilor pentru vaccinarea Impotriva COVID-19. Prima tranşă de vaccin, respectiv cele 750 de doze primite, va fi utilizată pentru personalul unităţilor sanitare care asigură asistenţa medicală pacienţilor confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-C-oV-2”, a precizat dr. Mihaela Arim, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Centrele de vaccinare, pentru prima etapă de vaccinare de la nivelul judeţului Bacău sunt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Municipal Oneşti, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Spitalul Orăşenesc Buhuşi, Spitalul de Pneumoiliziologie Bacău şi Spitalul Orăşenesc Comăneşti.