Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția ianuarie 2021. În acest top, sunt analizate peste 24 000 de universități din întreaga lume, inclusiv 102 instituții din România.

Județul Bacău are două centre universitare, ce au ca obiective învățământul didactic și cercetarea științifică. Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău se situează pe locul 29, din cele 102 universități analizate, iar pe plan mondial ocupă locul 3676. Universitatea ,,George Bacovia”, se poziționează pe locul 72, iar din cele 24.000 de universități din întreaga lume, ocupă locul 15.774.

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;
10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu. (Sursă: diez.md)

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Sursă foto: admiterea.eu