Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău organizează în perioada 27 mai-2 iunie 2021 cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „BACĂU FEST – MONODRAME”.

BACĂU FEST – MONODRAME, singurul festival de teatru centrat pe Recitalul Actoricesc, va alătura, și în această ediție, concursului rezervat unui singur actor oferta unor spectacole complexe, de referință pentru scenele românești.
Prestaţiile din concurs vor fi evaluate de un juriu alcătuit din profesionişti ai artelor spectacolului, juriu care va acorda, începând cu această ediție, mai multe premii:

TROFEUL BACĂU FEST – MONODRAME, în valoare de 1.000 de euro,

Premiul pentru cel mai bun actor – 500 de euro

Premiul pentru cea mai bună actriță – 500 de euro
Acestor distincții li se vor adăuga Premiul onorific „Ştefan Iordache”, acordat de un juriu format din elevi din liceele municipiului Bacău, şi Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de actorii din Teatrul Municipal „Bacovia”.

Juriile vor urmări capacitatea concurenților de a împleti varii mijloace de expresie (text, mișcare, teatru-dans, animație etc.).
Regulament de participare:

Din cauza contextului actual, în competiţia de anul acesta pot intra doar producții românești, cu o durată cuprinsă între 40 şi 70 minute. Data limită de trimitere a propunerilor este 16 aprilie 2021. În acest an, aplicațiile se vor depune exclusiv online, iar dosarele trebuie să conțină: un link  cu înregistrarea producţiei propuse, fotografie portret, fotografie din spectacol, CV-ul actorului/actriței şi prezentarea teatrului/companiei (dacă este cazul), fișa standard cuprinzând datele tehnice și sinopsisul spectacolului. Aceasta poate fi descărcată direct de pe site-ul nostru, www.teatrulbacovia.ro, la secțiunea dedicată festivalului.

Toate documentele menționate se vor trimite la adresa teatrulbacovia@yahoo.com.
Rezultatul selecţiei va fi anunţat pe 1 mai 2021.

Organizatorii asigură maximum două nopţi de cazare, precum și decontarea contravalorii transportului pe teritoriul României, conform legislaţiei în vigoare (7, 5 litri carburant la suta de kilometri), pentru o echipă care nu poate depăși 5 (cinci) membri. Nu se plătesc închirieri transport.

CONCURSUL DE DRAMATURGIE – MONODRAMĂ – EDIŢIA A VIII-A

 Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău anunţă începutul sesiunii de înscrieri la cea de-a VIII-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, secţiune competiţională din cadrul BACĂU FEST – MONODRAME, care se va desfăşura, din acest an, ca secțiune separată, în perioada 20-26 septembrie 2021.

Concursul de Dramaturgie – Monodramă este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.

 

Regulament de participare:

  1. Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate. Menționăm că textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.
  2. Pentru a fi înscrise în concurs, toate lucrările vor fi trimise pe adresa:

Concursul de Dramaturgie – Monodramă

Teatrul Municipal „Bacovia“

Str. Iernii, nr. 7, BACĂU

cod poştal 600050, judeţul Bacău