În dimineața zilei de 23 februarie, la ora 03:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești au fost solicitați să intervină în localitatea Mănăstirea Cașin pentru lichidarea unui incendiu produs într-o gospodărie.
Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 11 militari. Ajunși la fața locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o casă de locuit, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.
De menționat este faptul că, în interiorul locuinței în flăcări, pompierii militari au identificat un bărbat, în vârstă de 62 de ani. Victima prezenta inoxicație cu monoxid de carbon, fiind salvată la timp de pompieri. Bărbatul, stabil hemodinamic, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Onești.
După aproximativ o oră și 20 de minute, din momentul anunțării, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma acestuia au ars circa 40 metri pătrați casă de locuit. Cercetările efectuate la fața locului au stabilit că cel mai probabil incendiul a avut drept cauză utilizarea focului deschis în spații închise