Valentin Ivancea, președintele CJ, a descris într-o conferință de presă, ajutat de slide-uri frumoase, o schemă cadru de ajutor de minimis în scopul susținerii mediului de afaceri din județ.

Practic, Consiliul Județean nu bagă niciun ban dar, cu această schemă, se urmărește dezvoltarea locală prin acordarea de facilități fiscale firmelor care realizează investiții și creează locuri de muncă.

Facilitățile fiscale ar urma să fie acordate de autoritățile locale, adică de la bugetele localităților.

Ivancea susține că: „ … încă dinainte de a prelua mandatul la CJ, am fost un susținător al mediului de afaceri, încercând să vin cu soluții concrete la problemele antreprenorilor băcăuani. (…) Este vorba despre acordarea de facilități fiscale, evident, respectând autonomia locală, dar care, în mod cert, creează un cadru ce poate fi aplicat de toate administrațiile locale din județ”.

Companiile ar urma să beneficieze de reduceri de la plata impozitelor pe clădiri şi scutiri de la plata impozitului pe teren, în funcție de investițiile făcute și îndeplinind cumulativ alte condiții cum ar fi numărul de angajați sau valoarea investițiilor.