Primăria Bacău a anunțat că în locul târgului auto va funcționa o parcare cu plată în toate zilele săptămânii iar cei care vând mașini vor putea să le expună, fără a exista pericolul aglomerării care ar favoriza răspândirea noului coronavirus.
Legislația elaborată în urma apariției pandemiei Covid-19 a impus închiderea târgurilor auto din întreaga țară. Municipalitatea a fost nevoită să aplice reglementările legislative, astfel că târgul din Șerbănești nu a mai funcționat.
,,Dat fiind faptul că străduțele din zonă au fost blocate de mașini aflate la vânzare, în urma solicitărilor primite atât de la Poliția Locală Bacău, cât și de la cetățenii care locuiesc aici, am propus consiliului local ca, pe perioada stării de alertă, târgul se fie transformat în parcare cu plată deschisă șapte zile pe săptămână.
Asta înseamnă și că taxele locale aplicabile Târgului Auto se vor suspenda. Bineînțeles, dacă Consiliul local va aproba acest proiect de hotărâre.
Toti cei care au masini de vandut sunt bineveniti sa le aduca in spatiul din Serbanesti, in fiecare zi a saptamanii.
Pentru că au circulat tot felul de zvonuri, precizez că terenul aparține municipalității, nu s-a făcut niciun fel de tranzacție și, imediat după ce va trece starea de alertă sau cand legislatia ne va permite, târgul auto va fi redeschis oficial.”, a declarat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.
Sursă foto:facebook.com