Cel mai râvnit trofeu din istoria fotbalului românesc, „Cupa României”, va ajunge, la data de 18 februarie,  în patru orașe din județul Bacău: Onești, Moinești, Buhuși și Bacău. Proiectul marca FRF, îi va readuce în fața publicului iubitor de fotbal pe câțiva dintre eroii acelor vremuri, cum ar fi: Gogu Munteanu, Costel Solomon, Cristi Ciocoiu, Radu Ciobanu, Sorin Trofin, Nae Butuc ori Constantin Florian.
De-a lungul istoriei, echipe din Buhuși, Onești, Moinești și Bacău au reușit rezultate notabile, care au făcut ca județul Bacău să se claseze în primele 16 județe, în clasamentul național all-time.
Fotbal Club Bacau, în editia 1990-1991, a reusit cea mai mare performanță, calificandu-se în finala cupei, pe care a pierdut-o, cu 2-1, în fața Universității Craiova. Din formația antrenată atunci de regretații, Mircea Nedelcu si Vasile Panait, făceau parte, printre alții: Alexa, Condurache (ambii trecuți la cele veșnice), Fasic, Capusa, Burleanu, Arteni, Ionescu, Gireada, Hodina, Jercalau ori Haidau. Până să ajungă în finala disputată pe 23 August din Capitală, FC Bacău a trecut de Carpati Agnita, Muresul Toplita, FC Arges și Inter Sibiu.
Sursă foto: facebook.com