Municipiul Bacău intră în scenariul roșu (rata incidenței cumulative a cazuisticii COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori), de aceea hotelurile, restaurantele, cafenelele – se închid din nou la interior.

 

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, organizat, în sistem audio la Palatul Administrativ. Astfel, terasele pot funcționa cu respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, prin purtarea măștii și păstrarea distanței fizice între clienți.

 

Se închid și  sălile de spectacol, teatrele, sălile de jocuri de noroc și cinematografele.

 

De asemenea, și scenariile din școli se schimbă, în sensul că, în acest scenariu, vor participa cu prezență fizică în unitatea de învățământ doar preșcolarii și elevii din învățământul primar.  În ceea ce privește învățământul gimnazial și liceal, vor merge efectiv la școală doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, însă cu efective înjumătățite, adică nu mai mult de 50% din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale (ceilalți urmărind orele de curs de acasă, din fața calculatorului). Vor putea merge la școală și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Restul elevilor vor continua să învețe în sistem online.