Pe durata semestrului al II-lea, la Facultatea de Științe, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, se organizează pentru studenți proiectul – curs facultativ „Programare orientată pe obiecte în PHP și Drupal CMS”- ediția a III-a. Proiectul se realizează la inițiativa companiei Softescu şi beneficiază de suportul unităţii de învăţământ universitar.

Acest demers are rolul de a susține formarea tinerilor programatori asigurând astfel un fundament pentru o mai bună integrare a lor pe piața muncii. Costurile generate de organizarea acestui proiect sunt suportate integral de compania privată. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pune la dispoziţie sala pentru desfășurarea orelor de curs și asigură promovarea acestei inițiative în rândul studenților. Înscrierile la curs se realizează până pe 14 martie 2021, pe pagina www.softescu.ro (link-ul de înscriere poate fi accesat şi aici).

Cursul se va desfășura în perioada martie – mai 2021, începând cu 19 martie 2021, intervalul orar 17:00-19:00 şi se va susține exclusiv online. Link-ul de acces va fi comunicat ulterior prin email participanților înscriși.

Tematica de curs: conceptele fundamentale de dezvoltare web în PHP, programarea orientată pe obiecte în PHP, dezvoltarea unui site cu ajutorul unui CMS (Drupal).

Toți participanții cu o prezență de minimum 70 % vor primi, în cadrul cursului festiv, o diplomă de participare. Cei dornici să-și verifice cunoștințele dobândite vor participa și la o evaluarea teoretică și practică, care se va realiza la finalul cursului la o dată ce va fi comunicată ulterior. Studenții care finalizează cursul vor primi o diplomă de absolvire, unde vor fi trecute și cunoștințele pe care aceștia le-au dobândit.