,,Realizarea proiectului Modernizare zonă Pod Narcisa reprezintă o prioritate pentru a începe să schimbăm fața orașului Bacău și care trebuie să demareze încă din acest an. De aceea, am depus un proiect de hotărâre privind demararea procedurilor prin care vom reda circuitului public o suprafață de teren insalubră, ocupată acum, în mare parte, de garaje, cele mai multe utilizate în scopuri dintre cele mai diverse. Suprafața la care ne referim, amplasată în zona locuibilă de sub Podul Narcisa (Calea Mărășești – Str. Republicii,  dreapta și stânga podului) va fi complet reamenajată și transformată într-o zonă modernă, cu parcări, locuri de joacă și zone verzi, în acord cu principiile de dezvoltare și de urbanism ale unui oraș european.

După decizia Consiliului Local Bacău, vom trece la primul pas, prin care se vor rezilia contractele de închiriere/concesionare încheiate de municipiul Bacău pentru suprafețele de teren pe care sunt amplasate garaje sau alte construcții și desființarea acestora. 

Îmi pun speranța că acest demers, care va îmbunătăți confortul băcăuanilor și aspectul edilitar, va fi susținut unanim, de toți consilierii locali, pentru că aici nu mai este vorba despre politică, ci despre politici publice ce influențează viața fiecărui locuitor al orașului. 

În paralel, vom demara procedurile legale pentru exproprierea terenurilor și construcțiilor amplasate pe terenuri aflate în proprietatea unor persoane fizice sau juridice private.

Proiectul urmează să fie analizat în ședința ordinară a Consiliului Local Bacău din această lună. În cazul în care nu vor exista impedimente, întreaga zonă va căpăta, până la sfârșitul acestui an, un alt aspect și va constitui un precedent de bune practici, pe care le vom aplica și în alte zone ale orașului. ”

Liviu Miroșeanu

Viceprimarul municipiului Bacău