Viceprimarul municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu, a susținut astăzi, 10 martie, la sediul filialei județene a PNL, o conferință de presă pe tema parcărilor rezidențiale și a garajelor de pe domeniul public.

Acesta a adus în discuție regulamentul parcărilor rezidențiale, care presupune că ,,fiecare posesor de autoturism proprietate personală să poată beneficia de un loc de parcare, în proximitatea locuinței sale”.  Regulamentul se bazează pe câteva principii importante:  identificarea și marcarea locurilor de parcare, dar și modernizarea acestora acolo unde se impune efectuarea de asemenea lucrări. Unde există suficiente locuri de parcare, posesorii de autoturisme proprietate personală vor putea opta pentru un loc rezidențial, în limita unui loc de parcare pentru un apartament. Dacă există mai multe autoturisme decât locuri de parcare, acestea vor fi obținute în urma unei licitații.

Locul de parcare va putea fi folosit între orele 17.00 și 08.00. Persoanele cu handicap vor avea locuri gratuite.

„Se va trece la identificarea locurilor de parcare din Bacău, delimitarea și numerotarea. În funcție de de situația existentă se va trece la atribuirea sau licitarea locurilor de parcare.” a precizat Miroșeanu.

O altă temă importantă abordată în cadrul conferinței a fost cea a garajelor de pe domeniul public: ,,Pentru deținătorii de contracte de concesiune sau închiriere, aceștia vor fi notificați de către primărie cu privire la faptul că trebuie să le ridice de pe domeniul public în termen de 72 de ore. Însă nu le vom impune de la bun început acest lucru, în sensul că nu le vom trimite notificări mâine, să spunem, cu termen 72 de ore. Mai întâi îi vom informa cu privire la această decizie și le vom lăsa mai multe săptămâni la dispoziție pentru a se organiza. Însă, odată demarată această acțiune toți deținătorii de garaje vor trebui să se conformeze.”, a spus edilul. Conform viceprimarului municipiului Bacău , ridicarea garajelor de pe domeniul public va rezolva mare parte din problema lipsei locurilor de parcare. Mai mult de atât, o astfel de zonă va avea și locuri de parcare și un loc de joacă pentru copii și spațiu verde, inclusiv ghene de gunoi îngropate.

Prima zonă în care se va începe ridicarea garajelor este cea de la podul de la Narcisa: „Vom începe o zonă pilot din oraș – zona adiacentă podului de la Narcisa. Spun că vom începe cu o zonă, pentru că avem în vedere și resursele bugetului local. Intenția mea este ca terenurile odată eliberate de garaje să fie modernizate într-un timp foarte scurt. Însă, treptat, vom impementa acest proiect în tot orașul, dar este un proces de durată”, a declarat viceprimarul Bacăului.