Urmare a faptului că rata incidenței cumulative COVID-19 (RIC) a crescut peste 1 la mia de locuitori, care în prezent, conform raportării Direcției de Sănătate Publică, este de 1.11, școlile de pe raza orașului Buhuși intră în scenariul galben de luni, 8 martie. În aceste condiții, prezenta fizică în clase va fi permisă doar pentru antepreşcolari (creșe), preşcolari (grădinițe), elevii claselor din învăţământul primar, precum și pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal (clasele a VIII-a, dar și a XII-a și a XIII-a). Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reintra în învățământul online.

De luni, din cele 496 de unități de învățământ, conform datelor de la Inspectoratul Școlar Bacău, 301 vor fi în scenariul verde (toate școlile deschise, cu prezența fizică a elevilor în clase), 191 în scenariul galben și 2 în scenariul roșu (din Scorțeni unde RIC este acum 3.01 – ceea ce înseamnă că toți preșcolarii și elevii vor trece în online).

Alte două grădinițe – din Bacău (Grădința nr.17) și Onești (Grădinița nr. 9) – au cursurile suspendate pe motiv că acolo sunt infectări în rândul personalului didactic și nedidactic.

Asta în condițiile în care la începutul acestei săptămâni erau în scenariul verde 287 de unități, 202 în galben și 5 în roșu, plus cele 2 suspendări.