Poliția Română anunță că au fost demarate verificări privind modul de intervenție în cazul a doi muncitori uciși de fostul locatar al apartamentului pe care îl renovau. Autorul, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, care fusese evacuat din apartamentul respectiv, a sunat la Poliție și a amenințat că îi va omorî pe cei doi, dacă instanța nu va reveni asupra deciziei, au declarat surse judiciare, pentru Main News. Agresorul i-a înjunghiat pe cei doi bărbați cu puțin timp înainte ca oamenii legii să-l împuște în brațe și în picioare. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Onești pentru a primi îngrijiri medicale. Parchetul Tribunalului Bacău a deschis un dosar penal.

Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

„Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine. În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit. La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat. În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjungheate. Cele doua persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat”, a transmis IPJ Bacău.