Veronica Donțu, primărița din Tamași, a fost condamnată definitiv, primind  4 ani de închisoare, cu executare pentru abuz de serviciu.  Mai mult de atât, ea mai are de plătit aproape 3,2 milioane de lei către Amurco SA, fostul combinat chimic din Bacău.

Veronica Donțu a fost condamnată definitiv în dosarul de abuz în serviciu în care a fost trimisă în judecată de DNA Bacău, pentru care a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. La apel, aceasta a primit o pedeapsă majorată. Astfel, edilul are de executat 4 ani de închisoare. 

Florin Tătaru, inspector superior în aceeași instituție, a primit tot 4 ani de închisoare, tot cu executare. 
Până azi, când a fost dusă la arest, Veronica Donțu era la al treilea mandat de primar, fiind aleasă pe listele PDL, după care, în 2012, a trecut la PSD.

Sentința: 

,,În baza art. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie cu referire la art. 297, alin. 1 C. pen. cu aplicarea art. 309 C. pen. și art. 5, alin. 1 C. pen., condamnă inculpata Donţu Veronica, fără antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de 4 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si lit. b Cod penal. În temeiul art. 65 Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si lit. b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei închisorii, conform art. 65 alin. (3) din C. pen. Conform art. 65 alin. (3) din C. pen În temeiul art. 397, alin. 1 C. proc. Pen. raportat la art. 25, alin. 1 C. proc. pen. admite ca întemeiată acţiunea civilă exercitată în cauză de partea civilă S.C. Amurco S.R.L., reprezentată prin lichidator judiciar Sierra Quadrant SPRL., şi, în consecinţă, obligă în solidar inculpaţii Donţu Veronica si Tătaru Florin la plata sumei de 3.193.879,00 lei către S.C. Amurco S.R.L., reprezentată prin lichidator judiciar Sierra Quadrant SPRL. ”

Sursă foto: facebook.com