Deputatul Mircea Fechet și senatorul Daniel Fenechiu au susținut o conferință de presă în care au prezentat bugetul de stat pentru 2021 din perspectiva PNL.

Totodată, ei au răspuns atacurilor lansate ieri de liderii PSD Bacău.

PSD, care a condus de 30 de ani județul Bacău, e disperat că devine marginal într-o Românie dezvoltată.

Realitatea e că pesediștii au avut puterea în județ în ultimele trei decenii și nu au făcut nimic când au avut ocazia.

Acum le e frică de acest buget, de aici toate atacurile, pentru că bugetul este unul al dezvoltării, cu o alocare record pentru investiții – aproximativ 62 de miliarde de lei. În comparație, bugetul pentru investiții din timpul guvernărilor PSD era în jur de 40 de miliarde – și nici măcar acestea nu se făceau!

La rectificare se luau bani de la investiții și se duceau la consum. Așa se întâmplă atunci când sufoci bugetul țării cu măsuri populiste – ajungi să cheltui banii românilor pe consum, fără nicio investiție durabilă.

În proiectul de buget regăsim toate proiectele care ne interesează în mod special pe noi, băcăuanii. Regăsim 84 de milioane de lei pentru continuarea proiectului Variantei Ocolitoare a Municipiului, sume importante alocate fie pentru autostrada A13, fie pentru autostrada A7. Regăsim sume alocate pentru investiții importante ce urmează a fi făcute în Municipiul Bacău și aici vorbim despre finanțarea modernizării drumurilor, pentru o parcare modernă la intersecția dintre Str. 9 mai și Bd. Unirii, dar și pentru modernizarea grupului de cogenerare din cadrul Thermoenergy – o investiție care, dacă nu ar fi făcută, ar duce la situația în care băcăuanii ar putea rămâne fără apă caldă. Sunt, așadar, investiții de interes major, care vor contribui la dezvoltarea județului.

Pe lângă cele aprobate în buget, sigur că administrațiile locale pot aplica la finanțări europene și naționale pentru proiectele importante. Noi, parlamentarii PNL, vom susține toate aceste astfel de proiecte și vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru ca ele să devină realitate.

E timpul să terminăm cu populismul și să ne preocupăm mai mult de proiecte concrete și dezvoltare reală”, a spus deputatul Fechet.

Senatorul Daniel Fenechiu a declarat că proiectele majore pentru Bacău, așa cum sunt autostrăzile A13 și A7, trebuie susținute și duse la bun sfârșit, fără răfuieli politice.

„Îi amintesc domnului Benea că există o lege în ceea ce privește A13 pe care am semnat-o amândoi ca inițiatori. Vă asigurăm că există resursă ca toate proiectele importante să fie finanțate”, a declarat senatorul Fenechiu.