Conform unui studiu realizat de picodi.com, Bacău este orașul românesc cu cel mai bun raport între chirie și salariul mediu. În acest oraș, o familie de două persoane trebuie să cheltuiască doar 16,1% din venitul mediu lunar pentru o chirie.

Analiştii Picodi.com.ro au investigat ofertele de pe piaţa imobiliară din România, pe care le-au comparat cu salariile medii nete din fiecare oraş. Astfel, Bacăul e pe primul loc, cu 16,1% (salariul mediu pentru doi adulți este de 1 214 euro, iar chiria medie de 196 de euro).

Clasamentul este realizat ținând cont de costurile medii lunare de închiriere ale unui apartament cu două camere la începutul lunii martie 2021, pe baza ofertelor locale publicate pe portalurile imobiliare. La calculul prețului mediu de închiriere au fost excluse apartamentele cu o suprafaţă mai mică de 35 de metri pătrați.

Calculul salariilor medii a fost realizat pe baza datelor provenite de la INSEE pentru întregul an 2020. A fost utilizată o rată de conversie de 4,55 de lei pentru un euro.