Viteza excesivă, indisciplina pietonală, neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto sunt în topul celor mai frecvente abateri rutiere constatate de poliţişti, dar şi principalele cauze generatoare de evenimente rutiere la nivelul județului Bacău.Din cele 192 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 162 au fost aplicate şoferilor.

La data de 14 aprilie a.c., cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au depăşit limitele legale de viteză. 113 persoane depistate conducând cu viteză peste limita legală au fost sancţionate contravenţional, iar 24 de şoferi care au depăşit limitele de viteză cu mai mult de 50km/h, au rămas fără permisele de conducere. Valoarea totală a amenzilor aplicate la regimul circulaţiei pe drumurile publice în perioada menţionată a fost de peste 100.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 32 permise de conducere, dintre care 24 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Exemple: Un bărbat de 35 de ani din judeţul Brăila a condus un autoturism, în interiorul localității Valea Seacă, cu viteza de 126 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei și reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. De asemenea, un bărbat de 76 de ani din comuna Sascut a condus un autoturism în interiorul localității cu viteza de 122 km/h. Poliţiştii l-au sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei și i-au reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Inconştienţa unora poate costa viaţa altora! Ca să fiţi, şi dumneavostră şi ceilalţi participanţi la trafic în siguranţă, şi ca să fiţi scutiţi de amenzi, respectaţi legea! Vă garantăm că poliţiştii au ca obiectiv principal siguranţa şi vor fi în continuare prezenţi pe drumurile publice