La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău, împreună cu luptătorii pentru acţiuni speciale din Bucureşti, au efectuat patru percheziţii domiciliare la imobilele unor bărbaţi bănuiţi de proxenetism. Trei persoane au fost reţinute.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale a reieşit faptul că, în mai multe imobile din municipiul Bacău, închiriate în regim hotelier, trei tinere, cu vârste cuprinse între 23 şi 32 de ani, ar fi practicat prostituţia, după ce ar fi racolat clienţi de pe un site. Totodată, poliţiştii au stabilit identitatea a trei tineri, unul de 27 de ani şi doi de 28 de ani, toţi din Bucureşti care ar fi înlesnit practicarea prostituţiei.

În urma a patru percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Bucureşti, poliţiştii au ridicat în vederea cercetarilor, mai multe telefoane mobile, aparatură electronică şi suma de 5.000 lei.

Cei trei tineri au fost conduşi la audieri în baza unor mandate de aducere, iar în urma probatoriului administrat, au fost reţinuti de poliţişti pentru 24 de ore.

Investigaţiile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.