La data de 15 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat 2 percheziții domiciliare în Oneşti, județul Bacău.

Acțiunea a vizat doi bărbați de 32, respectiv 40 de ani, bănuiți de trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2020, cei doi ar fi racolat două minore, pe care le-ar fi exploatat, prin obligare la practicarea prostituției, în locații din municipiile Bacău și Onești, județul Bacău.

De asemenea, ar fi determinat o femeie să practice prostituția, înlesnindu-i desfășurarea acestei activități prin intermediul unui site de matrimoniale.

La data de 15 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat 2 percheziții domiciliare, la locuințele celor doi. La unul dintre ei a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, o cantitate de cannabis – drog de risc.

Au fost puse în executare 2 mandate de aducere emise de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.

Ca urmare a probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 40 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Cei doi urmează să fie prezentați astăzi, Tribunalului Bacău, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați și jandarmi ai Grupării Mobile Jandarmi Bacău.

Sursă foto: debacau.ro