În ședința din 31 martie, președintele Ivancea și vicepreședintele Panfil, au inițiat un proiect de hotărâre prin care cereau votul consilierilor județeni pentru trecerea unui imobil situat în Onești, str. Poștei, nr. 1 din proprietatea publică a municipiului în proprietatea publică a județului pentru înființarea unui oficiu, motivat de “necesitatea creșterii gradului de satisfacție a cetățeanului în raport cu autoritatea județeană”, însă fără a prezenta un studiu de impact sau de utilitate.

,,Neputând să accepte că au pierdut primăria Oneștiului și influența în zonă, psd-iștii băcăuani încearcă cu înverșunare să ocupe o poziție dominantă și să se pregătească pentru viitoarele alegeri locale.
Având avantajul de a controla majoritatea în consiliul județean, liderii partidului s-au gândit că înființarea unui birou în Onești în care să activeze vicepreședintele Panfil Gelu-Ionuț i-ar folosi acestuia să-și pregătească candidatura pentru funcția de primar.
Nu întâmplător a fost solicitată această locație Primăriei Onești, pentru că, de peste 15 ani, acolo iși are sediul organizația municipală a PSD iar strategii partidului vor ca oneștenii să asocieze imaginea PSD cu cea a Consiliului judetean. Consilierii liberali au cerut respingerea proiectului ca fiind generator de cheltuieli suplimentare, lipsit de utilitate și în contradicție cu abordările actuale a majorității administrațiilor județene.
În susținerea poziției lor au prezentat ca argumente reforma inițiată de Ilie Bolojan la Consiliul Județean Bihor prin care a redus la jumatate numărul de salariați din aparatul propriu, scăzând fondul cu 33 de milioane de lei și tendința europeană de digitalizare și informatizare a instituțiilor pentru utilizarea pe scară din ce în ce mai largă a serviciilor de e-guvernare. În ciuda argumentelor prezentate de liberali și populari, majoritatea controlată de PSD, fără a motiva plauzibil și pertinent, a votat proiectul riscând să aducă încă odată notorietate negativă Bacăului.
După adoptarea proiectului de plenul Consiliului Județean mai rămâne doar Consiliul Municipal Onești să se pronunțe asupra transferului imobilului.  Consecvenți cu principiile liberale de cheltuire eficientă și transparență a banilor publici, îi asigurăm pe băcăuani că vom face tot ce ne este în putere să stopăm prin consilierii municipali oneșteni demersurile psd-iștilor de a înființa acest oficiu.”, au declarat reprezentanții PNL Bacău.