Ordin de protecție provizoriu emis de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Bacău

Polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 49 de ani care, la data de 03 aprilie a.c., pe fondul unor neînţelegeri, ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă asupra mamei sale, de 68 de ani.

 S-a întocmit dosar penal pe numele bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie şi ameninţare.

Poliţiştii au dispus ca acesta să părăsească temporar locuinţa comună şi să păstreze o distanţă de minim 50 de metri faţă de mama sa, în baza ordinului de protecţie emis.

Depistat de poliţişti după ce a condus un autovehicul cu permis suspendat

La data de 03 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din Oneşti au depistat un bărbat, de 38 de ani, din judeţul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice .

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permis de conducere suspendat.

I-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce, știind că nu are acest drept

Polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni cercetează doi bărbaţi, din comuna Corbasca, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 Pe drumul comunal, a fost depistat în trafic, un bărbat de 62 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având acest drept suspendat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehiculul i-ar fi fost încredințat spre a-l conduce de un prieten, pasager în autoturism, care ar fi avut cunoștință despre faptul că bărbatul nu are dreptul de a conduce vehicule.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Cercetaţi penal după ce au condus autovehicule sub influenţa alcoolului

 La data de 04 aprilie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au depistat, în trafic, pe raza comunei Caşin, un localnic de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

 La aceeaşi dată a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au depistat, în trafic, pe raza comunei Motoşeni, un bărbat de 36 de ani, din judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Rezultatele activităţilor desfășurate de polițiști la Slănic Moldova

La data de 04 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Staţiunii Slănic Moldova, împreună cu reprezentanţii I.T.M ŞI D.S.V.S.A Bacău au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilegale şi a respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă.

 Astfel, poliţiştii au controlat 60 de autovehicule şi au legitimat peste 100 de persoane care au fost instruite cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SAR-COV2 . De asemenea, au fost controlate 26 de obiective, respectiv, terase, hoteluri, restaurante, parcuri.  6 administratori de unităţi economice au fost invitaţi la sediul instituţiilor participante pentru verificări suplimentare.

 Poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.700 de lei, din care 17 în baza Legii 55/ 2020, 31 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul la alte acte normative. Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi a fost reţinut un permis de conducere.