Teatrul Municipal „Bacovia” anunță premiera spectacolului „Sufletul pereche”, de Petre Barbu, cu Bogdan Buzdugan, în direcția de scenă a regizorului Gheroghe Balint. Din cauza restricțiilor actuale, premiera se va difuza online, în ziua de 25 aprilie, în intervalul orar 17.00-24.00.

Piesa „Sufletul pereche” a câștigat Premiul „Valentin Nicolau”, la Concursul de Dramaturgie din cadrul Bacău Fest Monodrame 2020. Din juriul care a declarat acest text câștigător au făcut parte Monica Andronescu, critic de teatru și redactor șef al Revistei Amfiteatru, Maria Manolescu Borșa, dramaturg, câștigătoarea Concursului de dramaturgie Bacău Fest Monodrame în 2019, și Doru Mareș, secretar literar al Teatrului „Bacovia”.

Respectând tradiția asumată de instituția noastră, spectacolul a intrat în repertoriul teatrului.

„Monodrama Sufletul pereche îmi poartă semnătura, dar i-am dat dezlegare în lume ca să-și găsească regizorul, actorul și, foarte important!, spectatorul. Pentru că numai așa „vei trăi, suflete! Să-ți găsești singur regizorul-pereche, actorul-pereche, spectatorul-pereche!”, declară Petre Barbu, autor.

,,Sufletul pereche al lui Petre Barbu este o comedie. Una umană. A fiecăruia dintre noi și-a daimonului însoțitor. Care ne locuiește pe dinlăuntru și ne asigură o perpetuă androginie mântuitoare. Care ne e talent, instinct de supraviețuire, partener sentimental, rezoneur, cană cu apă rece de izvor turnată pe creștet înfierbântat, călăuză pe un drum personalizat al
Damascului (căci nu degeaba personajul monodramei se cheamă Paul). Care, într-un sens, poate fi recunoscut într-o pictură\ de cuvinte a lui Arghezi: „Am luat ocara, și torcând ușure/Am pus-o când să-mbie, când să-njure”, spune criticul de teatru și secretarul literar al teatrului băcăuan, Doru Mareș.

Scenografia este semnată de Vladimir Turturica, video maping-ul este realizat de Andrei Cozlac și Silviu Apostol, iar ilustrația muzicală poartă semnătura lui Ciprian Manta.

Biletele pentru vizionarea spectacolului au fost deja puse în vânzare pe siteul www.teatrulbacovia.ro, la secțiunea bilete online.