Proiectul de Regulament a fost elaborat de o comisie din care fac parte atât reprezentanți ai municipalității, cât și ai celorlalte entități responsabile, cum ar fi Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bacău. Comisia a beneficiat de asistența unui consultant extern, cu experiență în livrarea unor proiecte similare în municipalități importante din România.

Prezentul proiect de Regulament include propunerile venite din partea băcăuanilor de-a lungul ultimelor luni: asigurarea a cel puțin unui loc de parcare pentru fiecare locuință, asigurarea unor locuri de parcare pentru vizitatori, propuneri de soluții pentru părinții care își aduc copiii la școli cu autoturismele.

Eforturile de debirocratizare continuă, iar proiectul de Regulament pune accent pe scăderea nevoii de interacțiune a cetățeanului cu instituția Primăriei, claritate, rapiditate a soluționărilor, simplificare.

Așa cum se precizează și în document, toate veniturile obținute ca urmare a implementării sistemului de parcări din municipiul Bacău vor fi alocate exclusiv către investiții pentru realizarea unor noi locuri de parcare și pentru fluidizarea circulației rutiere.

Proiectul de Regulament pentru digitalizarea și utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Bacău va fi transmis spre consultare tuturor Asociațiilor de proprietari din municipiul Bacău și poate fi citit și descărcat de orice persoană interesată la următoarea adresa https://municipiulbacau.ro/wp-content/uploads/2017/02/proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-regulamentului-pentru-atribuirea-utilizarea-si-digitalizarea-locurilor-de-parcare-din-municipiul-bacau.pdf

Toate propunerile băcăuanilor sunt aștepte în urmatoarele 10 zile pe adresa de e-mail simona.brezeanu@primariabacau.ro sau sorina.caltaru@primariabacau.ro.