La ședința de ieri a Consiliului Local Bacău reprezentanții PSD, PPUSL, Pro România și ai Partidului Ecologist au modificat proiecția bugetară creată de conducerea Primăriei și au mutat banii pe alte capitole bugetare, creând aproape alt buget.

Printr-un amendament „mamut”, după modelul folosit și la aprobarea bugetului Consiliului Județean, PSD&Co i-au suflat fondurile lui Viziteu de la drumuri, de la parcuri sau de la personalul medical ce se ocupă de vaccinare și le-au dus la alte capitole bugetare. Și pentru ca miștoul politic să fie deplin, banii au ajuns la capitole bugetare unde nu pot fi cheltuiți.

„Grupul condus de PSD a făcut ferfeniță bugetul Bacăului, distrugând orice intenție de a moderniza acest oraș. PSD a ținut județul în noroi de 30 ani, este mediul în care se simt liderii PSD bine dacă îi țin pe oameni.

Au tăiat banii de la reparația străzilor și au lăsat de cinci ori mai puțin decât propunerea noastră.

Au tăiat toate fondurile alocate pentru containerele subterane pe care le-am fi vrut amplasate la platformele de colectare a deșeurilor. Le place cu gunoiul la suprafață.

Au tăiat fondurile care ne-ar fi permis să avem un transport public realizat de o societate a Primăriei, prin care puteam atrage fonduri europene pentru autobuze electrice.
Din fericire pentru acest oraș, acțiunea coordonată de PSD a fost una ilegală”, a explicat primarul Viziteu.
Prezenți la conferința de presă organizată astăzi, cei doi viceprimari au ținut isonul primarului.
„Iresponsabilitate! PSD și opoziția au tăiat 70% din sumele alocate drumurilor din Bacău!
Decizie iresponsabilă a consilierilor PSD și ai opoziției, la aprobarea proiectului de buget al municipiului Bacău, pentru anul 2021. Într-un dispreț total față de nevoile reale privind lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș, aceștia au votat diminuarea cu 70% a cheltuielilor necesare la acest capitol. Sumele alocate sunt mai mici de 3 milioane de lei, în vreme ce nevoile reale sunt estimate la peste 15 milioane de lei, iar proiectul de buget prevedea acordarea a minim 9 milioane de lei.
În aceste condiții, Primăria Bacău va fi în imposibilitatea de a-și duce la îndeplinire planul de modernizare a infrastructurii rutiere, domeniu care și așa a fost lăsat de izbeliște în ultimii patru ani, de către administrația ”Necula – PSD”.
În aceeași ședință a Consiliului Local Bacău au fost votate toate amendamentele PNL la proiectul de buget. Se va relua Gala Învățământului Băcăuan, eveniment de tradiție, prin care sunt recompensate performanțele elevilor și profesorilor. Se vor înființa două Centre Medicale de Permanență, în cartierele Ștefan cel Mare și Alecu Russo, unde va fi acordată asistență medicală pe timpul nopții și în zilele de week-end. Pe podul de la Narcisa se vor monta panouri fonoabsorbante, similare celor de la podul Mărgineni.
De asemenea, tot la inițiativa PNL, se vor construi două centre pentru seniori, de tipul Club 60 plus, și se va înființa un centru integrat Ambulanță – SMURD. Toate amendamentele PNL votate în plenul Consiliului Local Bacău au fost formulate în urma consultărilor cu băcăuanii”, a declarat Liviu Miroșeanu, viceprimarul liberal.
„Grupul celor 12″, cum le place membrilor opoziției să se autointituleze, a făcut astăzi harcea-parcea o bună parte a bugetului local pe anul 2021 ca urmare a unui mega-amendament cu zeci de itemi și cu mari dubii de legalitate.

„Cei 12” au tăiat, fără nicio remușcare, investiții, proiecte și intervenții nu doar benefice, ci și cerute și așteptate de întrega comunitate.
Uite așa, un buget al dezvoltării, al investițiilor, al proiectelor pentru fiecare cartier a fost transformat de „Cei 12” într-un buget al populismelor.
Să vedem dacă mega-amendamentul va sta în picioare și din punct de vedere legal. Când am ridicat această problemă în ședința de astăzi, „Cei 12” au pus imediat batista pe țambal și au trecut repejor la vot”, a completat viceprimarul Cristian Ghingheș.