Polițiștii băcăuani au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Cleja care și-ar fi înscenat o tâlhărie. Acesta a alertat autoritățile, reclamând faptul că în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Bacău, ar fi fost agresat fizic de o persoană necunoscută şi deposedat de suma de 30.000 de lei.

La data de 22 martie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Bacău au fost sesizaţi prin 112, despre faptul că ,un bărbat se află căzut pe trotuar, pe strada Mărăşeşti din localitate.

La faţa locului, polişţiştii au identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Cleja care prezenta o leziune la nivelul capului şi care le-a declarat că, în timp ce s-ar fi deplasat la autoutilitara de serviciu, ar fi fost deposedat prin violenţă, de o geantă în care ar fi avut suma de 30.000 de lei, bani colectaţi de la mai multe farmacii din Bacău.

Polițiștii de ordine publică și investigații criminale, însoțiți de jandarmi, au efectuat deîndată căutări în zona comiterii faptei, în zonele adiacente locației semnalate precum și pe traseul indicat de păgubit.

Cazul a fost preluat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bacău, iar în urma probatoriului administrat în cauză, s-au stabilit date şi probe cu privire la săvârşirea de către tânărul în cauză a infracţiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare şi delapidare.

La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore.