Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat o întâlnire online pe platforma Teams adresată studenților din anii terminali (studii universitare de licență, anul IV și studii universitare de master, anul II) cu unul din parteneri tradiționali ai facultății, compania AEROSTAR S.A. Întâlnirea s-a desfășurat sub forma unui dialog deschis între viitorii absolvenți și angajatori, AEROSTAR S.A. fiind unul din angajatorii importanți pentru absolvenții facultății.
Astfel, studenții au avut ocazia de a cunoaște direct de la reprezentanții companiei despre activitatea, domeniile de recrutare și preocupările acesteia în ceea ce privește tinerii angajați. Prezentarea companiei a fost urmată de o sesiune de întrebări venite din partea studenților care s-au arătat interesați de activitatea companiei și de cerințele angajatorilor. „A fost o întâlnire care se înscrie în aria preocupărilor noastre referitoare la relația dintre formatorii de resursă umană și piața muncii, o întâlnire între absolvenți și angajatori destinată cunoașterii oportunităților de pe piața locală a forței de muncă și creșterea șanselor pentru o carieră reușită. Studenții au adresat întrebări pertinente angajatorului, referitoare la competențele cerute pentru obținerea unui anumit job, ce soft-uri pentru proiectare ar trebui să cunoască, ce limbaje de programare sunt utilizate, dacă li se oferă timp de acomodare și învățare, cum sunt monitorizate și cum sunt evaluate performanțele unui tânăr angajat”, a precizat Conf. univ. dr. ing. Mirela PANAINTE-LEHĂDUȘ, Decanul Facultății de Inginerie.
La întâlnire din partea companiei AEROSTAR S.A au participat dr. ing. Alexandru FILIP, Director comercial și dr. ing. Elena COSTACHE, Șef Departament marketing.
„Suntem angajatorul principal pe plan local și național, pentru specializarea de inginer și în cadrul acestei acțiuni am prezentat viitorilor absolvenți domeniile noastre de recrutare și posibilitățile de dezvoltare a carierei în domeniul ingineriei în industria aeronautică. Am fost plăcut impresionați de receptivitatea și de interesul studenților acordate companiei Aerostar și salutăm deschiderea domnilor profesori implicați în această acțiune, cărora dorim să le mulțumim pe această cale, alături de mulțumiri adresate conducerii Facultății de Inginerie”, a declarat Președintele și Directorul general AEROSTAR S.A.,  Grigore FILIP.