Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar Bacău a obținut cel mai bun timp la proba de 400 de metri, 57.7 secunde, cu 1.16 secunde mai bine decât următoarea clasată, o sportivă din Republica Moldova, fiind și un nou record personal pentru băcăuancă, după ce anul trecut a câștigat titlul național cu un timp de 57.91 secunde, anunță colegii de la Sport Studio.
Născută în Italia, la Torino, Ștefania va împlini în mai puțin de două luni 16 ani, iar deși primul său sport a fost gimnastica, se pare că atletismul e cel care îi aduce cele mai mari satisfacții, proba de 400 de metri fiind favorita ei, unde speră să facă furori și când va concura la categoria senioarelor.
„Este o victorie mare, perfect meritată și cu atât mai importantă cu cât turneul, unul de tradiție și de impact, s-a bucurat de o participare foarte numeroasă, reunind sportivi din 5 țări. La proba Ștefaniei concurența a fost una acerbă, ceea ce sporește însemnătatea medaliei de aur. A făcut o cursă perfectă, iar la final îmi venea să o mănânc de bucuros ce eram.” – a declarat pentru Deșteptarea antrenorul tinerei atlete, Cristi Nemțeanu.