Meteorologii au emis avertizări de ploi însemnate cantitativ în aproape toată țara. Vremea rea va ține până vineri dimineață, conform ANM.

Astfel, pentru zeci de județe a fost emis Cod Galben de ploi, în intervalul 20 mai, ora 10:00 – 21 mai, ora 10:00, printre care și Bacău.

În Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp

ANM a emis și un Cod Portocaliu de ploi abundente în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei, valabil între 20 mai, ora 10:00 – 21 mai, ora 10:00.

„În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp”, transmite ANM.

La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.