Polițiștii din Helegiu cercetează doi tineri, de 15 şi 20 de ani, din localitate, bănuiţi de comiterea infracțiunii de furt calificat. Cel de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 09 mai, poliţiştii din Helegiu au fost sesizaţi de către un localnic de 50 de ani, despre faptul că în noaptea de 08/09 mai a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras produse alimentare şi bani din magazin.

Poliţiştii au depistat şi identificat doi localnici, de 15 şi 20 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din cercetări a rezultat că, aceştia ar fi pătruns în magazinul bărbatului şi ar fi sustras produse alimentare în valoare de 600 de lei şi suma de 300 de lei.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 20 ani şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii băcăuani le recomandă agenţilor economici adoptarea unor măsuri de protecţie: Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă. Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un personal bine instruit.