Lions Club Bacău Moldova lansează un nou proiect destinat copiiilor cu diabet: Școala emoțiilor pentru cei mici și ai lor părinți. Proiectul este realizat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow destinat copiilor cu diabet și începe în luna mai.

Copiii cu diabet au o viață foarte diferită de copiii fără această afecțiune. Aceștia află încă de la diagnosticare că sunt dependenți de insulină. Boala vine la pachet cu o mulțime de restricții, nu doar alimentare, ci și activități de rutină. Zilnic, viața lor este decisă de nivelul arătat de glucometru: ceea ce fac în ziua respectivă, ceea ce mănâncă. Aceștia, împreună cu părinții lor, au nevoie să învețe modalitați de coping pentru a putea face față emoțiilor datorate de boală, pentru că doar așa își pot gestiona ușor afecțiunea.
‘’Ne-am dat seama, pe parcursul proiectelor desfășurate de asociația noastră, că toți copiii cu diabet au nevoie de multă susținere. Am gândit acest proiect drept un grup de suport destinat unui număr de 20 de copii cu diabet din Bacău, prin care aceștia să își mențină echilibrul emoțional, să se prevină sau diminueze stările emoționale negative și să învețe, prin workshop-uri susținute de medici diabetologi și nutriționiști, cum să procedeze pentru a se simți mai bine. Avem o echipă de 3 psihologi cu o bogată experiență în lucrul cu copiii care vor fi alături de ei pe parcursul atelierelor.’’ declară Ovidiu Marchis, președinte Lions Club Bacău Moldova.
,,Școala emoțiilor pentru cei mici și ai lor părinți’’ are scopul de a ajuta, timp de 2 luni de zile, prin ședințe săptămânale de psihoterapie de grup, art-terapie și dezvoltare personală 20 de copii care suferă de diabet, pentru ca aceștia să înveţe să îşi gestioneze emoțiile pentru a putea duce o viaţă cât mai normală. Totodată, și părinții acestora vor participa la ședințe de psihoterapie de grup.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.