Începând de mâine, 8 mai 2021, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a extins modalitatea la vaccinare fără programare în platforma electronică.

Astfel, persoanele cu vârste de peste 60 de ani se pot prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. De asemenea, populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se poate prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Având în vedere că imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru, vă aducem la cunoștință că  urmatoarele centre de vaccinare din județul Bacau: Baza Aeriana, Centrul Militar Judetean Bacau, Colegiul Tehnic Letea – mun.Bacau, nu pot primi, la acest moment, persoane fără programare deoarece toate locurile din listele de vaccinare sunt ocupate.

Dacă vor surveni modificări în privința programărilor, acestea vor fi anunțate.

Persoanele care doresc vaccinarea impotriva COVID-19 fără programare se pot prezenta la urmatoarele centre din județul Bacau:

 1. Centrul de Afaceri si Expozitii – mun. Bacau (2 centre),
 2. Complexul de Servicii Sociale din Moinesti,
 3. Muzeul de Istorie Onesti,
 4. Centrul de Vaccinare nr. 5 – Comanesti,
 5. Casa de Cultura „Elisabeta Bostan” Buhusi (2 centre),
 6. Oras Tg. Ocna : Centrul Balnear „Parc Măgura”,
 7. Municipiul Bacau: Sala de Sport Școala Ion Luca,
 8. Comuna Sascut : Clădire S.C. SEPRAG S.R.L. – SALON LUX,
 9. Sala de Sport – Liceul Tehnologic A. Vlahuta – Podu Turcului,
 10. Camin Cultural – Daramanesti,
 11. Baza Sportiva – Onesti,
 12. Colegiul Tehnic Letea – mun.Bacau.

Au prioritate persoanele care sunt programate.  În limita dozelor de vaccin disponibile, vor fi vaccinate persoane fără programare  daca numarul de persoane prezente depaseste numarul locurilor sau dozelor disponibile, se vor elibera bonuri pentru zilele urmatoare.

De asemenea, in zilele de 9 si 10 mai 2021, în intervalul orar 10.00-18.00, la Centrul de Afaceri și Expoziții (Calea Doctor Alexandru Șafran 145, Bacău) va functiona primul centru drive-through de vaccinare din județul Bacău.

Astfel, cei care doresc să fie imunizați anti-Covid (cu vaccin produs de compania Pfizer/BioNTech), vor putea face acest lucru doar cu buletinul, din mașină. Intrarea se va face din Calea Dr. Alexandru Șafran. În acest sens, conducătorii auto sunt rugați să urmeze indicațiile agenților de poliție de la IPJ Bacău și de la Poliția Locală Bacău care vor fi prezenți pe durata celor două zile pentru asigurarea unui trafic fluid.