Un nou proiect de colectare a deșeurilor va începe în 17 mai și va dura până pe 5 iunie, când se va închide cu o tombolă a participanților în campanie, dedicate Zilei Mediului.

Organizatorii Consiliul Județean Bacău, Primăria Municipiului Bacău și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener Octogreen, invită toți băcăuanii să se implice în acest program, deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într-o comunitate responsabilă.

Partenerii locali ai acestei acțiuni de colectare sunt ADIS Bacău și Agenția pentru Protecția Mediului Bacau.

”Ziua Mediului ar merita să fie sărbătorită în fiecare zi. Căci suntem, din păcate, foarte pricepuți în a strica natura și reușim prea puțin să reparăm ceea ce stricăm. E foarte grav ceea ce se întâmplă în aceste timpuri cu sănătatea noastră. Și nicio autoritate nu va reuși să rezolve problema, dacă nu facem ceva în acest sens, fiecare dintre noi: să colectăm selectiv deșeurile, să păstrăm curățenia străzilor și a pădurilor, să plantăm un pom, să nu mai risipim alimentele în mod iresponsabil, să protejăm apele. Să ne pese un pic mai mult de ce se întâmplă în jurul nostru! Astfel putem avea măcar o speranță că vom putea proteja împreună ceea ce ar trebui să iubim și să respectăm cel mai mult: viața!” – a spus Andreea Idriceanu-Calev, Manager Comunicare Asociația RoRec.

Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat la 0785 151 151, număr cu tarif normal, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00.

Toate comenzile venite până pe data de 4 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare Octogreen, pe bază de programare telefonică.

Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei noastre dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc în data de 5 iunie, ora 10.00, la Consiliul Județean Bacău.

Premiile puse la bătaie de organizatori sunt: 1 x frigider, 3 x mașină de găurit și înșurubat, 3 x șurubelniță cu acumulator, 2 x polizor unghiular, 2 x mașină de călcat, 2 x blender, 2 x aspirator de mână, 2 x aspirator cu sac, 1 x presă citrice, 1 x prăjitor de pâine, 1 x aparat de călcat vertical cu aburi, 1 x cafetieră.