Peste 2.000 de conducători auto testaţi de poliţiştii băcăuani într-o săptămână în care s-a acţionat pentru reducerea riscului rutier.

În perioada 16-22 iunie a.c., la nivel naţional a avut loc acţiunea “Alcool şi Droguri” care face parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2021.

Acţiunea a vizat reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul activităţilor desfăşurate la nivelul judeţului Bacău, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au verificat 2.174 de conducători de vehicule prin testări cu aparatul etilotest sau drugtest.

În total, poliţiştii băcăuani au constatat 26 de infracţiuni, din care 14 la regimul rutier. Au fost întocmite 13 dosare penale conducătorilor auto depistaţi sub influenţa alcoolului şi unul pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

Reamintim că legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.